FIETS VAN HET JAAR! CORTINA COMMON

FIETS VAN HET JAAR! CORTINA COMMON

CORTINA COMMON FIETS VAN HET JAAR 2019

Gelijk al groot feest bij de opening van de fietsbeurs Bike MOTION in Utrecht! De Cortina Common is uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2019. In de afgelopen 30 jaar is de Fiets van het Jaar verkiezing uitgegroeid tot een van de belangrijkste prijzen in de fietsindustrie in Nederland.

De Cortina Common is niet alleen een fiets, maar een totaalconcept. Alle Cortina Common-modellen zijn namelijk uitgerust met het unieke AtranVelo System (AVS). Met dit kliksysteem bevestig je de Cortina AVS-accessoires snel en gemakkelijk voor- of achterop je fiets. Uit het juryrapport: “De Cortina Common is met recht dé Fiets van het Jaar. Een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand die op zeer eenvoudige wijze zowel voorop de fiets als op de bagagedrager gemonteerd kan worden. En misschien nog wel het belangrijkste van alles, deze fiets biedt no-nonsense fietsplezier.” De Cortina Common viel al eerder in de prijzen. In 2018 kreeg de fiets een GIO-erkenning tijdens de Dutch Design Week en won de fiets een EUROBIKE Award. De Cortina Common won de Fiets van het Jaar-verkiezing van de Gazelle Ultimate S-line en de Mokumono Dam.


Innovaties in de fietsbranche
De verkiezing 'Fiets van het Jaar' wordt voor de 32e keer georganiseerd door de RAI Vereniging. De verkiezing heeft als doel om de consumenten en de media te laten zien welke ontwikkelingen, noviteiten en slimmigheden de fietsbranche het koperspubliek te bieden heeft. Een onafhankelijke vakjury heeft ook gekeken naar aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de x factor van de fiets. Uiteraard is de Cortina Common ook in de praktijk getest!

ga naar cortina common collectie