Zwols familiebedrijf sinds 1952
Tweevoudig winnaar Bovag monteur verkiezing
1300M2 showroom en 2 werkplaatsen
E-bikes, E-scooters, Fietsen en Scooters onder 1 dak!

Leasefiets

7% bijtelling

Goed nieuws! Er is naast de ‘auto van de zaak’ nu ook de ‘e-bike/fiets van de zaak’. De leasefiets heeft dezelfde voordelen als de leaseauto, maar is gezonder, groener en ook nog eens veel goedkoper! Met deze nieuwe regeling stelt de werkgever een fiets beschikbaar die de werknemer zelf uitkiest. De werkgever kan de leasefiets op drie manieren aanbieden:

1: De werkgever investeert 
2: De werkgever en werknemer investeren samen 
3: De werkgever faciliteert 

Unsplash


OPTIE 1: De werkgever investeert 
De werkgever investeert het volledige leasebedrag.  De werknemer betaald alleen de 7% bijtellingspercentage. Het voordeel voor de werknemer kan oplopen tot 80% t.o.v. 'normaal' een e-bike/fiets aanschaffen.

OPTIE 2: De werkgever en werknemer investeren samen  
De werkgever als de werknemer investeren in de leasefiets. Het leasebedrag wordt gedeeltelijk betaald door de werkgever. De werknemer betaald ook een deel van het leasebedrag plus de 7% bijtelling. Het voordeel voor de werknemer kan oplopen tot 50% t.o.v. 'normaal' een e-bike/fiets aanschaffen.

OPTIE 3: De werkgever faciliteert 
De werkgever faciliteert in de fietsregeling.  De werknemer betaald zowel het leasebedrag als de 7% bijtelling. Het voordeel voor de werknemer kan oplopen tot 40% t.o.v. 'normaal' een fiets aanschaffen.

Lease eenvoudig geregeld

De stappen

Stap 1: De werkgever of u neemt contact op met Schakelaar Tweewielers om een aanvraag te doen. Dit kan telefonisch of via de klantenservice. Er wordt vervolgens contact door ons opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

Stap 2: De werkgever sluit een contract af met één van onze leasepartners:

Stap 3: Na registratie en toestemming van de werkgever, krijgt u een opdracht of bestelcode. Met de bestelcode of opdracht komt de werknemer naar de winkel in Zwolle (Diezerplein 17 te Zwolle).

Stap 4: U zoekt bij ons in de showroom de geschikte e-bike of fiets. Al onze merken en types zijn mogelijk. Ook accessoires, zoals een slot, regenpak of fietstas kan worden geleased.

Stap 5: Als laatste ondertekent u het leasecontract (via het online platform) in de winkel en de e-bike is van u.

Unsplash

Veel gestelde vragen

FAQ

Wat is het verschil tussen het fietsplan en de leasefiets?
Via fietsplan schaf je een fiets aan die de werkgever betaald. De werkgever verrekend een (vast) bedrag elke maand van je brutosalaris (of vakantiedagen/ overuren). Zodra de fiets volledig is afbetaald, is de fiets eigendom van de werknemer. Kosten voor onderhoud worden hier niet in verrekend. Bij een leasefiets betaald de werkgever en/of werknemer een vast leasebedrag per maand. Dit bedrag is inclusief onderhoud, verzekering en pechhulp. Na 36 maanden (leasetermijn) kan de medewerker de fiets overnemen d.m.v een aabod door de leasemaatschappij.

Kan ik nog steeds een kilometervergoeding ontvangen i.c.m. een leasefiets?
Ja dit kan. Als je de leasefiets een dag of meerdere dagen niet gebuikt en je gaat bijvoorbeeld met de auto of met de trein naar het werk, dan kan je nog steeds gebruik maken van een kilometervergoeding. Je moet dit wel kunnen aantonen en registreren.

Kunnen alle bedrijven gebruik maken van de nieuwe regeling?
Ja, alle bedrijven kunnen gebruik maken van de regeling.

Wat zit er allemaal in het leasebedrag?
Het leasebedrag is inclusief: afschrijving leasefiets, rente, onderhoud, (diefstal) verzekeringen en 24- uurs pechhulp.

Voor welk bedrag mag ik een fiets/e-bike uitzoeken?
Dit is helemaal afhankelijk wat de werkgever aanbiedt aan zijn/haar werknemer. Vaak is er een maximaal bedrag waar uit gekozen kan worden.

Uit welke fietsen/e-bikes mag ik kiezen?
Je mag uit alle fietsen of e-bikes kiezen: gewone fietsen, e-bikes en high-speed e-bikes.

Wat gebeurd er na de looptijd van 36 maanden?
Dan kan de berijder van de fiets deze overnemen, dit d.m.v een voordelig voorstel door de leasemaatschappij.

Hoe vraag ik een leasefiets aan?
Neem contact op met de Schakelaar Tweewielers via het contactformulier of mail naar info@schakelaar-tweewielers.nl. Wij informeren je graag welke stappen je kunt ondernemen om in aanmerking te komen.

Kan ik een leasefiets ook testen?
Ja, het is mogelijk om een fiets of e-bike te testen. Ons advies is wel een afspraak te maken.

Wie verzorgt het onderhoud van mijn leasefiets?
Schakelaar Tweeielers werkt samen met diverse leasepartners, dit betekent dat wij ook het onderhoud uitvoeren aan een leasefiets.