De leasefiets

Het nieuwe fietsplan

De leasefiets
Unsplash

Iedereen heerlijk op de fiets naar het werk! Veel mensen doen dit al met een eigen fiets of met een fiets van de zaak. En dat laatste kost bijna niets: door optimaal gebruik te maken van de huidige en nieuwe regelingen. Door de huidige en nieuwe fiscale regelgeving is het mogelijk om een nieuwe e-bike aan te schaffen met een korting tot 40%. 

Fietsen naar de zaak is gezond, goed voor het milieu en zorgt ervoor dat je de dag energiek begint. Door de e-bike worden afstanden voor woon- werkverkeer tot 20 kilometer steeds makkelijker overbrugbaar. En met een high-speed e-bike is een afstand tot 40 kilometer zelf goed te doen op de fiets. Daarnaast behoren files en parkeerproblemen tot de verleden tijd. Vanaf 1 januari 2020 komt er een nieuwe en voornamelijk eenvoudige fietsregeling: Fiets van de zaak met een vaste bijtellingpercentage van 7%.

Voordelen werkgever

Leasefiets

- Mogelijkheid om een toffe e-bike voor uw medewerkers te faciliteren
- Meer gezonde kilometers en vitalere werknemers
- Besparing op sociale bijdragen (15 - 20%) en auto- en parkeerkosten
- Parkeerproblemen zijn verleden tijd

Voordelen werknemer

Leasefiets

- Lease een splinternieuwe e-bike met 30-40% fiscaal voordeel
- Keuze uit elke type fiets, zelfs een high-speed e-bike
- Een frisse en pro-actieve start van de werkdag
- Mogelijkheid om de fiets na 36 maanden over te nemen

Unsplash

Fietsplan - Werkkostenregeling

WKR

Naast de nieuwe fiscale regeling voor een leasefiets, kunt u ook nog steeds gebruik maken van het huidige fietsplan. Via de werkkostenregeling valt een fiets van de zaak binnen de vrije ruimte van deze werkkostenregeling. Binnen deze werkkostenregeling kunt u gebruik maken van fiscaal voordeel tot 45%! Maandelijks wordt er een vast bedrag van uw bruto maandsalaris ingehouden. Zodra het volledig bedrag van de fiets is betaald, is de fiets volledig eigendom van de berijder.

Unsplash

Test een e-bike

Leasefiets testen

Het is mogelijk om bij Schakelaar Tweewielers een elektrische fiets, speed-pedelec of normale fiets te testen. Neem voor meer informatie contact met ons op. Er zijn meerdere opties mogelijk. Ons advies is om wel tijdig een afspraak in te plannen, zodat de gewenste type fiets, elektrische fiets (e-bike) of speed-pedelec beschikbaar is.
​​​​​​​

Onze leasepartners:
​​​​​​​

Wij werken samen met de volgende leasepartners:
​​​​

Vragen?
​​​​​​​

Mochten er vragen zijn neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Tevens is een afspraak of bezoek in uw bedrijf mogelijk.