Zwols familiebedrijf sinds 1952
Tweevoudig winnaar Bovag monteur verkiezing
1300M2 showroom en 2 werkplaatsen
E-bikes, E-scooters, Fietsen en Scooters onder 1 dak!
Keuring van snor- naar brom mogelijk bij Schakelaar Tweewielers
08-03-2023

Keuring van snor- naar brom mogelijk bij Schakelaar Tweewielers

Keuring van snor- naar brom kenteken


Per 1 januari 2023 zijn alle snorfietsers (bestuurders van snorfietsen en snorscooters met een blauwe kenteken) en eventuele passagiers verplicht een helm dragen. Het is nu mogelijk om je snorfiets/snorscooter te laten wijzigen naar een bromfiets kenteken (45km gele plaat). Hiervoor is een ombouwkeuring nodig. Dit is sinds januari 2023 mogelijk bij Schakelaar Tweewielers in Zwolle, volledig RDW erkend garage erkenninghouder.

 

Alleen met Europese typegoedkeuring


Erkenninghouders (zoals wij Schakelaar Tweewielers) mogen zo’n ombouwkeuring alleen doen voor snorfietsen/scooters met een bepaalde Europese typegoedkeuring. Via de RDW-kentekencheck kunt u zien of uw snorfiets de juiste Europese typegoedkeuring heeft om naar een erkenninghouder te mogen. Hiervoor voert u het kenteken in en dan kunt u dit zien onder “Snelheidswijziging snorfiets door erkenninghouder mogelijk?” Ja of nee.

Tevens keuren wij enkel de modernere scooters van de merken waarvan wij dealer zijn. Ook mag de snorfiets/snorscooter geen zogenoemde ‘belemmerende status’ hebben, zoals bijvoorbeeld een rijverbod (WOK) of gestolen. Ook dit kunt u opzoeken via de RDW-kentekencheck. Heeft uw snorfiets niet de juiste Europese typegoedkeuring of is er sprake van een belemmerende status? Dan kunt u een afspraak maken op een RDW-keuringsstation voor de ombouwkeuring
 

Afspraak maken?


In verband met de drukte is het alleen mogelijk om telefonisch een afspraak in te plannen, dit kan via 038-4535539, menu optie 2. Vragen per mail over het keuren worden op dit moment niet in behandeling genomen. Heb je vragen, bel dan gerust naar onze werkplaats. Voor de keuring rekenen wij dezelfde kosten als het huidgie RDW tarief. Dit is exclusief de kosten voor de aanpassing van de snelheid en kentekenplaat.