Familiebedrijf sinds 1952
2voudig winnaar Bovag monteur
1300M2 showroom en 2 werkplaatsen
E-bikes, E-scooters, Fietsen en Scooters onder 1 dak!

Elektrische scooters

De nieuwste generatie e-scooters

De elektrische scooter wordt steeds populairder in Nederland. Ook in Zwolle Overijssel zie je steeds meer elektrische scooters. Schakelaar Tweewielers Zwolle is exclusief dealer van de populairste e-scooter merken zoals Segway, Yadea, Super Soco, Piaggio, Vespa, Sym en FD Motors. Meer weten over de nieuwste generatie elektrische scooters? Scroll dan verder. Op deze pagina vind je alle informatie over de voordelen van elektrisch rijden, de merken en het ruime assortiment elektrische scooters.

Unsplash

Aanbod Elektrische scooters:

Merken E-scooters

Informatie

Elektrische scooter

Een elektrische scooter is een vervoermiddel dat wordt aangedreven door een elektromotor in plaats van een traditionele verbrandingsmotor. Het grootste voordeel van een elektrische scooter is dat deze milieuvriendelijker is dan een benzinevariant, omdat er geen uitstoot van schadelijke stoffen is. Een elektrische scooter heeft een accu die kan worden opgeladen via een stopcontact. Deze accu heeft een beperkte capaciteit, waardoor de actieradius van een elektrische scooter kleiner is dan die van een benzinevariant. Meestal ligt de actieradius van een elektrische scooter tussen de 35 en 100 kilometer, afhankelijk van het merk en model. Een elektrische scooter heeft vaak een aantal voordelen ten opzichte van een traditionele scooter. Zo is een elektrische scooter goedkoper in gebruik, omdat elektriciteit goedkoper is dan benzine. Daarnaast zijn elektrische scooters meestal stiller dan traditionele scooters, wat vooral in stedelijke gebieden als prettig wordt ervaren. 

Unsplash

Ook is een elektrische scooter vaak gemakkelijker te onderhouden dan een traditionele scooter, omdat er minder bewegende onderdelen zijn die kunnen slijten. Er zijn verschillende soorten elektrische scooters verkrijgbaar, van kleine en lichte scooters die vooral geschikt zijn voor korte afstanden in de stad, tot grote en krachtige scooters die ook buiten de stad gebruikt kunnen worden. De meeste elektrische scooters hebben een snelheidslimiet van rond de 45 of 25 km. Een nadeel van elektrische scooters is dat de aanschafprijs vaak hoger ligt dan die van traditionele scooters. Ook kan het opladen van de accu enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de capaciteit van de accu en de laadsnelheid. In het algemeen zijn elektrische scooters een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk, goedkoop en gemakkelijk te onderhouden alternatief voor een traditionele scooter. Er zijn veel verschillende merken en modellen beschikbaar, dus het is belangrijk om goed te informeren voordat je een elektrische scooter koopt om ervoor te zorgen dat deze aan jouw wensen en eisen voldoet. Onze adviseurs helpen je graag met het maken van de juiste keuze.